Ben je 16? dan mag je je autotheorie gaan halen bij een van de CBR vestigingen.

Belangrijk zijn de theorie- en vragenboeken en eventueel cd-roms, hierin moeten alle laatste veranderingen in de verkeersregels duidelijk en overzichtelijk omschreven zijn. Deze zijn te huur of te koop, bij huren hoeven ze pas te worden ingeleverd wanneer het theoriecertificaat behaald is.

Theorie dag, deze mogelijkheid doen wij in samenwerking met een aantal collega rijscholen. De bedoeling is zelf voorbereidend werk te doen dus de theorie zelf al bestudeerd hebben en dan een zaterdag theorieles volgen. Hier worden de aandachts punten uitgelicht en de punten waar veel fouten in gemaakt worden besproken en een aantal proef examens gedaan. Meestal word de maandag erop het theorie examen gepland, dit kan de rijschool waar je de theorie dag gaat volgen voor je doen of je kunt zelf een datum plannen.

Theorie examen kun je zelf aanvragen via de site www.cbr.nl je kunt dan zelf een locatie, dag en tijdstip uitkiezen wat je het beste past. Betaling kan uitsluitend via Ideal.

Heb je in ieder geval 1 keer klassikaal examen gedaan en je hebt bijvoorbeeld moeite met concentreren of met de snelheid van de vraagstelling dan kunnen wij een individueel examen aanvragen. Bij dit examen zit je 1 op 1 en krijg je iets meer tijd om de vragen te beantwoorden.

Het theorie examen bestaat uit 65 vragen

  • 40 vragen over wetten, verkeersregels en inzicht.
  • 25 vragen over gevaar herkenning.

Bij het theorie-examen is het belangrijk dat je een geldig identiteitsbewijs bij je hebt. 

De theoriedagen worden verzorgd door Anja de Roos uit Jubbega. Voor meer informatie kun je op haar site terecht.

Wanneer het certificaat is gehaald, is het 18 maanden geldig. Het is verstandig om alvast met de theorie te starten voor dat je de lesauto in stapt, hier heb je in de praktijk veel plezier van!